- Vo vašom košíku nie sú žiadne ďalšie položky
- Doručenie
- Spolu 0,00 €
NaCalit PORE-TEC 100g
Prémiový sodno-vápenatý bentonit na odstránenie bielkovín z vína.
Zásady doručenia
Zásady vrátenia
POPIS VÝROBKU
NACALIT PORE-TECje absolútne špičkový bentonit na sodno-vápenatom základe určený pre problematické prípady s veľkým využitím v nápojárskych technológiách. Použitie je povolené súčasnými platnými predpismi. Čistotou a kvalitou zodpovedá kritériám vínneho zákona SRN a interným normám firmy ERBSLÖH Geisenheim. Kvalita je certifikovaná podľa ISO 9001.
CIEĽ POUŽITIA
Optimálna stabilizácia proti koloidným zákalom vo víne a ovocných šťavách
PRODUKT A ÚČINOK
NACALIT PORE-TEC je vysokoúčinný špeciálny bentonit vyrobený na sodno-vápenatom základe, určený pre nápojárske technológie. Preparát zabezpečuje odstránenie neskoršie reagujúcich bielkovín a ostatných rušivých látok aj v prostredí s vysokým pH, resp. s nižším obsahom kyselín. Po aplikácii sa vytvára jedinečná zrazenina, ktorá úplne vypadne z nápoja, čo je dôležité pri ošetrení ovocných štiav a sladkých rezerv.
POUŽITIE
Ako prevencia sa dávkuje 50-200 g/100 l. NACALIT PORE-TEC sa rozpustí v 3 až 5 násobnom množstve vody a nechá sa napučať na 6 hodín. Bentonitová kaša sa za neustáleho miešania pridáva do ošetrovaného nápoja. Je nutné aktívn miešanie cca 10 až 15 min. v ošetrovanom nápoji. Ošetrovaný nápoj je potrebné stočiť alebo prefiltrovať (podľa sedimentácie) do 14 dní.
SKLADOVANIE
Bentonity sú hygroskopické látky, a preto sa musia skladovať na suchom mieste bez zápachov.
Živná soľ
Napomáha stimulovaniu rastu a rozmnožovaniu kvasiniek pri kvasení, dávkovanie 10 g na 50 L. Odporúča sa hlavne pre ťažko prekvásajúce odrody hrozna, pri spracovaní hrozna pri vyšších teplotách.
Vínne kvasinky - chladnomilné
Napomáha kvaseniu muštu a rmutu, dávkovanie 10 g na 50 L. Určené pre kvasnú teplotu 8 - 34°C. Účinnosť do 18 obj. % alkoholu. Druh kvasiniek - Saccharomyces cerevisiae.
Borkén 100g
Na sírenie muštu a vína a na nakladanie zeleniny. Sírenie od 10 - 30 g/hl. Výborný do čalamád
Roztok oxidu siričitého 1 L
Enologický prípravok na dosírovanie muštov a vína. Dávkovanie: 0,2dcl/100l roztoku zvýši objem voľnej SO2 o 10mg/L 0,3dcl/100l roztoku zvýši objem voľnej SO2 o 15mg/L 0,4dcl/100l roztoku zvýši objem voľnej SO2 o 20mg/L Dávka pri skladovaní v drevených sudoch je 1l/100l vody. Balené v...
Borkén 30g
Na sírenie muštu a vína a na nakladanie zeleniny. Sírenie od 10 - 30 g/hl. Výborný do čalamád