- Vo vašom košíku nie sú žiadne ďalšie položky
- Doručenie
- Spolu 0,00 €
Cukromer - Kvasomer
Cukromer používame pri zisťovaní vykvaseného ovocia. Ľudovo nazývaný aj ako ´kvasomer´ Slúži pre stanovenie vhodného zákvasu. Po naložení ovocia do suda účinok zákvasu - tekutiny môžeme sledovať pomocou cukromeru približne po 2 mesiacoch. Kvasená tekutina sa bude postupne blížiť k hornej časti cukromera, približne 2-3°, vtedy je zákvas vhodný na spracovanie v liehovare - pálenici. Stupnica cukromera 0-20%, norma STN. 1°cukromeru predstavu 10 dkg cukru na 1 liter.
Zásady doručenia
Zásady vrátenia
Liehomer
Liehomer slúži k orientačnému zisteniu percenta alkoholu. V domácnostiach ho používame k riedeniu alkoholu na potrebné percentá, obyčajne 35 - 40 %, slivovicu na 52 %. Stupnica 0-90%, norma STN. Meranie vykonávame pri teplote 20 °C.
Odmerný valec 250ml - sklo + odmerka
Odmerný valec so stupnicou - sklenený pre liehomer, cukromer, muštomer.
Hadička na sťahovanie vína
Potravinárska hadica s vonkajším Q 11 mm, vnútorným Q 8 mm. Dĺžka hadice 1,5 m. Slúži na stáčanie tekutín - víno, medovina, pálenka.
Refraktometer
Refraktometer na hrozno - vinič so stupnicou BRIX od 0 do 40 % s max odchýlkou 0,1 až 0,2 %. Pre strednú koncentráciu cukru v šťavách. Stupnica Brix udáva 1° stupnice = 1g cukru v 100 g roztoku. Slúži i na meranie pravdepodobného alkoholu v budúcom víne od 0 do 25 % Vol., s max. odchýlkou 0,2% Vol.(Ide o matematický prepočet na predpokladaný alkohol pri...
Muštomer
Muštomer sa používa na dosládzanie muštu, ktorý má čiastočne nízku sladkosť. Sladkosť či hustotu zisťujeme podľa stupnice na muštomery pri teplote 15 °C meraného muštu. Na muštomere je hodnota cukru uvedená v litrových percentách, podľa ktorej jeden stupeň sladu dosiahneme pridaním 1 kg cukru na 1 hektoliter muštu. Docukrovanie pre biele stolové vína na...